Pehea e ʻaʻahu pono ai i ka pāpale no ka lauoho lauoho i ka pō

He mea koʻikoʻi ka mālama ʻana i ka pō no ke olakino o kou lauoho lauoho.ʻO ka apo ʻana apāpale lauohoHiki iā ia ke hana i nā mea kupanaha i kou hiamoe ʻana, me ka mālama ʻole ʻana i kēlā mau curl nani.ʻOi aku ka maʻalahi o ka lauoho lauoho a hiki i ka frizz, e hana ana i ka pale o apāpale no ka hiamoe lauoho lauohomea nui.E ʻimi kēia blog i nā pōmaikaʻi o kēia mea hoʻohana i ka pō a alakaʻi iā ʻoe ma ke koho ʻana, ke ʻaʻahu ʻana, a me ka mālama ʻana i kou pāpale e hōʻoiaʻiʻo ai i ka hala ʻole o kāu mau curls.

Ka Hoʻomaopopo ʻana i ke Koʻikoʻi o ka ʻAi Paʻa no ka lauoho lauoho

Nā Pōmaikaʻi o ka hoʻohana ʻana i ka Bonnet

Hoemi i ka Frizz

No ka mālama ʻana i ka nani maoli o kou lauoho lauoho,e komo ana i ka pāpalehe kī.Mālama ia i kou mau curls mai ka friction, e hōʻemi ana i ka frizz a mālama i kou lauoho me ka maʻalahi.

Paʻa i ka wai

I ka hiki ʻana mai i ka mālama ʻana i kou mau curls hydrated, apāpale lauohohe mea hoʻololi pāʻani.Ma ka laka ʻana i ka makū i ka pō, kōkua ia e pale i ka maloʻo a mālama i kou lauoho olakino.

Kāohi i ka haki ʻana

E ʻōlelo maikaʻi i nā kuʻekuʻe a me ka haki ʻana o ke kakahiaka ma ka hoʻokomo ʻana i apāpale no ka hiamoe lauoho lauohoi kāu hana maʻamau.Hana ʻo ia i mea pale pale, mālama i kāu mau kaula i kou hoʻomaha ʻana.

Hoʻoikaika i ka ulu olakino

No ka poʻe e moeʻuhane ana i nā curl lōʻihi, apāpalehiki ke lilo i kāu mea kaua huna.Ma ka hōʻemi ʻana i ka pōʻino a me ka mālama ʻana i nā pae wai, mālama ia i ka ulu olakino i kou hiamoe ʻana.

Nā ʻano pāpale

Papa Silika

E ʻoliʻoli i ka manaʻo nani o ke kilika mepāpale kilika, ʻike ʻia no kā lākou paʻi mālie i nā curl palupalu.Hāʻawi lākou i ka pale ʻoluʻolu e kōkua i ka mālama ʻana i kou lauoho a me ke olakino.

Nā Paʻi Satin

No ka paʻi o ka nani a me ka pono, e noʻonoʻopāpale satin.ʻO kā lākou ʻano palupalu e hōʻemi i ka friction, mālama i kou mau curls a me ka hōʻoia ʻana e ala ʻoe me ka lauoho hala ʻole.

Hiki ke hoʻoponopono ʻia

Hoʻopili i ka versatility menā pāpale hiki ke hoʻololi, i hoʻopili pono ʻia no ka pale ʻoi loa.ʻO kā lākou hoʻolālā maʻamau e hōʻoiaʻiʻo i ka hōʻoluʻolu ʻoiai e mālama ana i kāu ʻano curl kūikawā.

Kahua Papa Lele

Kākoʻo i ka ʻokoʻa a me ke ʻano meʻeleʻele mau pahu pāpale, hāʻawi i nā koho ola e kūpono i kēlā me kēia ʻono.E koho mai i nā waihoʻoluʻu a me nā hoʻolālā e pale i kāu mau curls i ke ʻano.

Ke koho ʻana i ka Bonnet Pono

Ke koho ʻana i ka Bonnet Pono
Puna kiʻi:unsplash

Noonoo Mea

Silika vs. Satin

Ke koho ʻana i kahipāpale, hoʻoholo ma waenakilikaasatinhiki ke koʻikoʻi.Nā pāpale satinua kaulana no ko lakouhiki ke hikiaʻano maʻalahi loa, e 'ae ana i kou lauoho e lele me ka hooikaika ole.Ma ka lima ʻē aʻe,pāpale kilikamahaloia no ko lakoubreathability a me ka moisture-paʻa waiwai, hāʻawi i ka mālama ʻoi aku no nā curl palupalu.

Ka hanu

E noʻonoʻo i ka hanu o kapāpalemea e hōʻoia ai i kou mau curls e noho hydrated a olakino a puni ka pō.ʻO ke koho ʻana i kahi lole e hiki ai i ke kahe ʻana o ka ea ke pale i ka hoʻoulu ʻana o ka makū a hoʻoikaika i ka hiamoe ʻoluʻolu.

Nui a kūpono

Ana i kou Poo

Ma mua o ke kūʻai ʻana i kahipāpale, pono e ana pono i kou poʻo e hōʻoiaʻiʻo i kahi kūpono.E hoʻohana i ka lipine ana e hoʻoholo ai i ke anapuni o kou poʻo, e hōʻoia i kapāpalee noho me ka maluhia.

Nā hiʻohiʻona hiki ke hoʻoponopono

ʻimi inā pāpaleme nā hiʻohiʻona hiki ke hoʻololi i ke kūpono e like me kāu makemake.Hiki i nā kaula hiki ke hoʻololi ʻia a i ʻole nā ​​kaula elastic ke hāʻawi i ka hōʻoluʻolu hou a hōʻoia i kapāpalenoho ʻoe i kou hiamoe ʻana me ka maluhia.

Nā Manaʻo Kaila

Nā koho kala

E hōʻike i kou ʻano pilikino ma ke koho ʻana i kahipāpalei kāu kala a i ʻole ke kumu punahele.E koho i nā waihoʻoluʻu olinolino a i ʻole nā ​​​​leo maʻalahi e pili ana i kou nani, e hoʻohui i kahi paʻi o ka flair i kāu hana maʻamau i ka pō.

Nā Hoʻololi Hoʻolālā

E ʻimi i nā ʻokoʻa hoʻolālā like ʻole ke koho ʻana i kahipāpale, e like me nā hiʻohiʻona, nā mea hoʻonani, a i ʻole nā ​​ʻano like ʻole.E ʻimi i kahi hoʻolālā ʻaʻole e hoʻopiha wale i kou ʻano akā e hoʻonui pū i ka ʻike holoʻokoʻa o ke komo ʻana i kahipāpaleno ka lauoho lauoho i ka po.

Ke alakaʻi ʻana i kēlā me kēia ʻanuʻu i ke kau ʻana i kahi pāpale

Hoʻomākaukau i kou lauoho

Wehewehe ʻana

E hoʻomaka i kāu hana maʻamau i ka pō ma ka wehe mālie ʻana i kāu mau curls.E hoʻohana i kahi lei niho ākea a i ʻole kou manamana lima e wehe i nā puʻupuʻu, e hoʻomaka ana mai nā wēlau a piʻi i luna.Kōkua kēia i ka pale ʻana i ka haʻihaʻi ʻana a hōʻoia i ka maʻalahi o nā curl i ke kakahiaka.

Hoʻomāmā

E hānai i kāu mau curls me kahi mea hoʻomaʻemaʻe haʻalele-in a i ʻole ka aila lauoho ma mua o ka moe.E hoʻopili pono i kou lauoho, e kālele ana i nā wēlau e hoʻopaʻa i ka makū.Mālama kēia ʻanuʻu i kou mau curls palupalu, ʻālohilohi, a olakino i kou hiamoe ʻana.

Nā ʻano pale

E noʻonoʻo i ke kāhili ʻana i kou lauoho i nā braids manuahi a i ʻole nā ​​​​wili e pale ai i kou mau curls i ka pō.ʻO kēia mau ʻano pale e kōkua i ka pale ʻana i nā kuʻekuʻe a hōʻemi i ka hakakā ʻana i ka pāpale, e mālama pono i kou mau curls a hiki i ke kakahiaka.

Ke kau nei i ka Bonnet

Hoʻonohonoho i ka Bonnet

Paʻa i kapāpalee wehe me nā lima ʻelua a kau ma luna o kou poʻo me he lei aliʻi lā.E hōʻoia e hoʻopaʻa ʻia kāu mau curl a pau i loko no ka uhi piha.Hoʻoponopono mālie i kapāpalee noho ʻoluʻolu a puni kou laina lauoho me ka ʻole o ka haʻalulu.

Hoʻopaʻa i ka Bonnet

Hoʻopaʻa i kapāpalema ka hoʻopaʻa ʻana i nā kaula hiki ke hoʻololi ʻia ma lalo o kou ʻauwae a i ʻole ma ka ʻāʻī o kou ʻāʻī.E hōʻoia i ke kūpono akā ʻaʻole paʻa loa e pale i ka pilikia i ka wā hiamoe.Mālama kēia ʻanuʻu i ka pale ʻana o kāu curls i ka pō.

Pineappling no ka lauoho loloa

No ka poʻe me nā curl lōʻihi, e noʻonoʻo i ka paina ma mua o ke kau ʻana i kapāpale.E hōʻiliʻili i kou lauoho a pau ma ke poʻo o kou poʻo a hoʻopaʻa paʻa me ka scrunchie a i ʻole ke kaula lauoho.Mālama kēia ʻenehana i ka leo a me ka wehewehe ʻana i ka curl i ka wā e pale ana i ka palaha.

Ke wili no ka lauoho lōʻihi

Inā he lauoho ka lōʻihi kou, e wili i kou mau ʻili a pau i ʻōpuʻu ma ka piko o kou poʻo ma mua o kou kau ʻana i ka lauoho.pāpale.Kōkua kēia ʻano hana i ka mālama ʻana i ke ʻano curl a hōʻemi i ka frizz, e hōʻoia i ka bouncy curls i ke kakahiaka.

E hōʻoia i ka hōʻoluʻolu a puni ka pō

Hoʻoponopono no kahi Snug Fit

Inā ʻoe e ʻike i ka ʻehaʻeha a i ʻole ka paʻa ʻana i ke kau ʻana i kapāpale, hoʻoponopono hou i kona kūlana e hoʻomaha i nā wahi kaomi.He mea nui ka snug fit no ka pale ʻana me ka ʻole o ka hōʻoluʻolu ʻana, e ʻae iā ʻoe e hoʻomaha maluhia me ka ʻole o nā pilikia.

Ke nānā ʻana no ka Slippage

Ma mua o ka hiamoe ʻana, e nānā i kapāpaleua paʻa i kahi e pale ai i ka paheʻe i ka pō.E huki mālie iā ia no ka hoʻopaʻa ʻana me ka hoʻololi ʻole ʻana.ʻO kēia mākaʻikaʻi wikiwiki e hōʻoiaʻiʻo i ka pale mau ʻole no kāu mau curl makamae.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo hou no ka mālama lauoho pō

Ke hoʻohana nei i kahi Silk a i ʻole Satin Pillowcase

I ka wā e hoʻonui ai i kāu hana lauoho i ka pō,kilika or nā uhi uluna satinhiki ke lilo i mea hoʻololi pāʻani.Hāʻawi kēia mau lole nani aʻili pahee no kāu mau curlse hoʻolele i luna, e hōʻemi i ka hakakā a me ka pale ʻana i nā kuʻekuʻe i kou hiamoe ʻana me ka maluhia.ʻO ka pā mālie okilika or satinkōkua i ka mālama ʻana i ka wai o kou lauoho, e waiho ana iā ʻoe me nā curl palupalu a hiki ke mālama ʻia i ke kakahiaka.

E pale ana i na lauoho pa'a

E ʻōlelo maikaʻi i ka ʻeha a me ka haki ʻana ma ka hoʻokele ʻana i nā lauoho paʻa ma mua o ka moe.E koho ʻoe i nā braids ʻoluʻolu a i ʻole nā ​​wili, e ʻae i kou mau curls e hanu a neʻe manuahi i kou hoʻomaha ʻana.Hiki i nā ʻano paʻa ke hoʻopaʻa i kou lauoho lauoho a alakaʻi i ka haʻalulu pono ʻole, hiki ke hōʻeha i ka manawa.Hoʻopili i nā lauoho hoʻomaha e hoʻoikaika i ka ulu olakino a mālama pono i kāu mau curls maoli.

Ka mālama ʻana i kāu pāpale

ʻŌlelo kuhikuhi holoi

E mālama i kāupāpalehou a maemae, e hahai i keiaʻōlelo kuhikuhi holoi maʻalahi.Holoi lima i kapāpaleme ka hoʻohana ʻana i ka mea holoi maʻemaʻe i loko o ka wai mehana, e lomilomi mālie iā ia e wehe i ka lepo a i ʻole ka aila.E holoi pono a ʻae e maloʻo loa ma mua o ka hoʻohana ʻana.E hōʻalo i nā kemika koʻikoʻi a i ʻole ka wela nui ke hoʻomaʻemaʻe i kāupāpale, no ka mea hiki iā lākou ke hōʻino i ka lole palupalu a hoʻopilikia i kona mau ʻano pale.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo mālama

ʻO ka mālama kūpono ke kī e hoʻolōʻihi i ke ola o kāu mea alohapāpale.Ma hope o kēlā me kēia hoʻohana, e hōʻoia i kapāpalemaloʻo loa ma mua o ka waiho ʻana ma kahi maloʻo maloʻo ma kahi mamao o ka lā.E pale i ka pelu ʻana a i ʻole ka ʻoki ʻana i kapāpale, no ka mea hiki i kēia ke hoʻololi i kona ʻano a me ka elasticity i ka manawa.Ma ka mālama ʻana i kāupāpalepololei, hiki iā ʻoe ke hoʻomau i ka leʻaleʻa i kāna mau pōmaikaʻi i kēlā me kēia pō.

E hoʻomanaʻo i ke kilokilo o nā pāpale no kāu mau curls:ka mālama ʻana i nā ʻano, e hoemi ana i ka frizz, aka mālama ʻana i ka makū me ka maʻalahi.E ʻapo i kēia kuʻuna pō no ka mālama ʻana i ka lauoho ʻoi aku ka maikaʻi, ʻoi aku ka maʻalahi o ka mālama ʻana, pale iā ia mai ka haki ʻana a hoʻonui i kona nani maoli.No ke aha e kaʻana like ʻole ai i kāu huakaʻi pāpale me mākou?Hiki i kāu mau ʻike a me nā ʻōlelo aʻoaʻo ke hoʻoikaika i nā poʻe ʻē aʻe i ko lākou ala i nā curl nani a mālama maikaʻi ʻia.E hoʻomau i ke kamaʻilio ʻana!

 


Ka manawa hoʻouna: Iune-20-2024

E hoʻouna i kāu leka iā mākou:

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou