ʻŌlelo no ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i kou uluna silika

ʻŌlelo no ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i kou uluna silika

Puna kiʻi:unsplash

Ka mālama ʻananā uhi uluna silikahe mea koʻikoʻi no ko lākou ola lōʻihi a me ka maikaʻi.ʻO ka hoʻomaʻemaʻe kilika he mau pilikia kūʻokoʻa ma muli o kona ʻano palupalu.Eia nō naʻe, hāʻawi ka hoʻomaʻemaʻe wahi i kahi hopena kūpono e hoʻoponopono koke i nā ʻili me ka ʻole o ka holoi nui ʻana.Ma ka hoomaopopo ana i na pomaikai ohoʻomaʻemaʻe wahi, hiki i nā kānaka ke mālama pono i ka nani a me ka palupalu o kā lākou mau uluna silika.

Hoʻomākaukau no ka hoʻomaʻemaʻe wahi

E hōʻiliʻili i nā lako e pono ai

  • E koho amea holoi maʻalahi kūpono no nā lole palupalulike kilika.
  • E koho i ka lole palupalu a i ʻole ka huʻihuʻi e pale aku i ka pōʻino o nā pulu uluna.
  • E hōʻoia i ka wai anuanu ma ka lima no ka hana hoʻomaʻemaʻe.
  • Hiki ke hoʻohana ʻia ka vīnega keʻokeʻo ma ke ʻano he mea hoʻohui koho e hoʻomaikaʻi i ka wehe ʻana i ka ʻili.
  • E noʻonoʻo e hoʻohana i ka shampoo lauoho ma ke ʻano he hoʻomaʻemaʻe ʻē aʻe.

E ho'āʻo no ka Colorfastness

  • E hōʻoia i ke koʻikoʻi o ka hoʻāʻo ʻana ma ka hōʻoia ʻana ʻaʻole e kahe ke koko i ka wā hoʻomaʻemaʻe.
  • No ka hoʻāʻo ʻana, e hoʻopili i kahi liʻiliʻi o ka detergent ma kahi ʻike ʻole a nānā i nā loli kala.

Kaʻina Hoʻomaʻemaʻe Wahi

E ʻike i ka ʻili

I ka hana ʻana i nā ʻili ma kāu uluna silika, pono ia ewahi maemaepono.Hiki ke loaʻa i nā ʻano stains like ʻole e like me ka make-up, ka hou, a i ʻole ka meaʻai i ko lākou ala i kāu lole silika maʻalahi.Ka hoomaopopo ana i kaʻano o ka ʻilihe mea koʻikoʻi no ke koho ʻana i ke ala hoʻomaʻemaʻe kūpono.

E noi i ka mea hoʻomaʻemaʻe

E hoʻomaka i kahoʻomaʻemaʻe wahikaʻina hana, hoʻomākaukau i kahi hoʻonā mālie ma ka hui ʻana i ka mea holoi maʻalahi me ka wai.Kōkua kēia hui ʻanawawahi i na stainsme ka poino ole i ke kilika.No nā hōʻailona paʻakikī, e noʻonoʻo e hoʻokomo i ka vīnega keʻokeʻo i kāu hoʻonā a i ʻole ka hoʻohana ʻana i ka shampoo lauoho i mea hoʻomaʻemaʻe ʻē aʻe.

Ka holoi ʻana i ka ʻili

Ma hope o ka hoʻohana ʻana i ka hoʻomaʻemaʻe hoʻomaʻemaʻe, e noʻonoʻo i ka blotting ma mua o ka hamo ʻana i ka ʻili.Mālama kēia ʻenehana i ka laha a me ka pōʻino i ka lole.E hoʻohana i kahi lole palupalu e kāpī mālie i ka wahi i hoʻopilikia ʻia a ʻike ʻoeka hoʻomaikaʻi ʻana o ka ʻili.

Holoi a hoʻomaloʻo

Ke hiki maimālama uluna silika, nā ʻanuʻu hope oholoi a maloʻohana koʻikoʻi i ka mālama ʻana i ka maʻemaʻe o kou uluna.

Holoi me ka wai anuanu

No ka wehe pono ʻana i ke koena o ka hoʻomaʻemaʻe hoʻomaʻemaʻe, holoi mālie i ka wahi me ka wai anuanu.Kōkua kēia ʻanuʻu i ka holoi ʻana i nā mea hoʻomaʻemaʻe a i ʻole ka vīneka i koe, e waiho ana i kou uluna silika hou a maʻemaʻe.

Paʻi maloʻo me ke kāwele maʻemaʻe

Ma hope o ka holoi ʻana,paʻi maloʻoka wahi pulu me ke kāwele maʻemaʻe.E hōʻalo i ka hamo ʻana i ka lole me ka ikaika e pale i ka pōʻino.ʻO ka neʻe ʻana o ka paʻi mālie e kōkua i ka hoʻopaʻa ʻana i ka makū me ka ʻole o ka hoʻopōʻino ʻana i nā kaula silika palupalu.

Nā Manaʻo Hoʻomaloʻo Ea

No ka hoʻopā hope ʻana, e ʻae i kou uluna silika e maloʻo maoli.E waiho palahalaha ma kahi maʻemaʻe ma kahi mamao mai ka lā a i ʻole nā ​​kumu wela.Mālama kēia ʻano i ka maloʻo like ʻana o kou uluna silika a mālama i kona ʻano nani.

Manaʻo Manaʻo Mahope

Mālama mau

Ka pinepine o ka hoʻomaʻemaʻe wahi

E mālama i ke kūlana maʻemaʻe o kāuuhi uluna silika, pono e hoʻonohonoho i nā kau hoʻomaʻemaʻe wahi maʻamau.Ma ka hoʻoponopono koke ʻana i nā stains, hiki iā ʻoe ke pale iā lākou mai ka hoʻokomo ʻana i loko o ka lole maʻemaʻe a hōʻoia i ka hou a nani o kāu pahu uluna.

Ke hoʻohana nei i nā pale uluna

E noʻonoʻo e hoʻohanauhi paleno kou mau uluna silika e pale ai ia lakou mai ka lepo, ka aila, a me na mea haumia e ae.ʻO nā mea pale uluna he mea pale ma waena o kou uluna a me nā mea o waho, e hoʻolōʻihi i ka manawa ma waena o ka holoi ʻana a me ka mālama ʻana i ka maikaʻi o kāu moena silika nani.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo mālama

Ka mālama pono ʻana i nā uluna silika

Ke hoʻohana ʻole ʻia, e mālama i kou mau uluna silika ma kahi maloʻo a maloʻo ma kahi mamao o ka lā a i ʻole ka makū.ʻO ka mālama kūpono e pale i ka weheʻana a mālama i ka pono o ka lole i ka manawa.E noʻonoʻo e hoʻokomo iā lākou i loko o kahi ʻeke pulupulu hanu no ka pale hou aku.

E pale ana i ka lā a me ka makū

Hiki i ka lā pololei ke hoʻopau i nā waihoʻoluʻu o kou mau uluna silika, e alakaʻi ana i kahi ʻano ʻino.Eia hou, hiki i ka ʻike ʻana i ka makū ke hoʻoikaika i ka ulu ʻana o ka mold a hoʻololi i ka palupalu o ka lole.E pale i kou mau uluna silika ma ka waiho ʻana i loko o kahi malu me ka ʻole o ka wai.

Hoʻopili hou i nā mea koʻikoʻi ohoʻomaʻemaʻe wahino ka mea, hoʻoikaika nā uluna silika i ke koʻikoʻi oka wehe koke ʻana i ka ʻilie mālama i ko lākou kūlana maʻemaʻe.Ma ka hahai pono ʻana i nā ʻanuʻu i hōʻike ʻia, hiki i nā kānaka ke hōʻoia i ko lākou mau uluna silika e noho hou a nani hoʻi no nā makahiki e hiki mai ana.ʻO ka hoʻokomo ʻana i kēia mau hana mālama ʻaʻole e hoʻomau i ka nani o ka siliki akā hoʻonui pū i kona lōʻihi, e hāʻawi ana i kahi ʻike moe ʻoluʻolu a hoʻoluhi.E kaʻana like i kāu mau ʻike a me kou ʻike i ka mālama ʻana i nā uluna silika e hoʻonui i kā mākou ʻike hui e pili ana i ka mālama ʻana i kēia mau mea pono moe nani.

  • Alakaʻi piha ma SGMSilk

"Ma ka hoʻomaka ʻana i ka mālama ʻana i ka maʻalahi, ka mālama pono ʻana, a me ka mālama mau ʻana e like me ka mea i ʻōlelo ʻia i loko o kēia alakaʻi kikoʻī, e hāʻawi ana kāu mau uluna silika i ka hōʻoluʻolu mau a me ka nani."

  • Alakaʻi ʻanuʻu i ka Sheet Society

"E aʻo pehea e holoi pono ai i nā pahu uluna silika e mālama i ko lākou ʻano a me ka palupalu, e hōʻoiaʻiʻo ana i kahi ʻike hiamoe maikaʻi no nā makahiki."

  • ʻO ka mālama hale maikaʻi

“ʻO ka mālama pono ʻana he kī ia e hoʻolōʻihi i ke ola o kāu mau pahu uluna silika;kaʻana like i kāu ʻōlelo aʻoaʻo e kōkua i nā poʻe ʻē aʻe e hauʻoli i nā pono o kēia moena nani.

  • Silika hiamoe

“E hoʻihoʻi i ka ʻālohilohi o kāu pahu uluna silika me ka ʻauʻau wīnega keʻokeʻo a i ʻole e koho i ka hoʻomaʻemaʻe maloʻo e hoʻihoʻi i kona nani a me ka palupalu."

 


Ka manawa hoʻouna: Iune-27-2024

E hoʻouna i kāu leka iā mākou:

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou