No ke aha ke komo ʻana i ka pāpale e hoʻonui i ka ulu lauoho

ʻO ka mālama lauoho he mea koʻikoʻi o ka mālama ʻana i ka lauoho olakino a olaola.Hoʻokomo i ka manaʻo o apāpale lauohohiki ke hoʻololi i kāu hana mālama lauoho.Ma ka ʻimi ʻana pehea e hiki ai i ke komo ʻana i ka pāpale ke hoʻonui i ka ulu ʻana o ka lauoho, hiki i nā kānaka ke wehe i ka mea huna i ka mālama pono ʻana i ko lākou lauoho.Kū'ē i nā manaʻo kuhihewa maʻamau,kōkua nā pāpale i ka ulu ʻana o ka lauoho? Nā pāpalepāʻani koʻikoʻi i ka hāpai ʻana i ke olakino lauoho holoʻokoʻa eka pale ʻana i ka haki ʻana a me ka hōʻemi ʻana i ka friction, i ka hopena e hāʻawi i nā kaula ikaika a lōʻihi.

Hoʻomaopopo i ka Ulu lauoho

ʻO ke Kaʻina Ulu lauoho

I ka wā o ka Anagen Phase, ulu ikaika ka lauoho mai ka follicle.Hiki i kēia māhele ke hoʻomau no kekahi mau makahiki, e alakaʻi ana i ka lōʻihi o ka lauoho.

I ka Catagen Phase, hoʻololi ka lauoho i kahi manawa pōkole kahi e pau ai ka ulu.Hoʻemi a hemo ka follicle mai ka papilla dermal.

ʻO ka Telogen Phase kahi manawa hoʻomaha kahi e hoʻoheheʻe ʻia ai nā lauoho kahiko e loaʻa ai kahi lumi no nā lauoho hou.ʻEkolu mahina ma mua o ka hoʻomaka ʻana o ka pōʻai.

Nā mea e pili ana i ka ulu ʻana o ka lauoho

He kuleana koʻikoʻi nā Genetics i ka hoʻoholo ʻana i nā ʻano ulu ulu.Hiki i nā ʻano i hoʻoili ʻia mai nā lālā o ka ʻohana ke hoʻololi i ka mānoanoa o ka lauoho, ka waihoʻoluʻu, a me ke olakino holoʻokoʻa.

ʻO ka meaʻai a me ka Nutrition ka hopena i ka ulu ʻana o ka lauoho.ʻO ka ʻai ʻana i ka meaʻai kaulike i waiwai i nā huaora, nā minerala, a me nā protein e kākoʻo i nā follicles lauoho olakino a hoʻoikaika i ka ulu.

Hoʻopili pū nā hana mālama lauoho i ka ulu lauoho.ʻO ka hoʻohana ʻana i nā huahana haʻahaʻa, pale i ka hoʻoulu ʻana i ka wela, a me ka pale ʻana i ka lauoho mai ka pōʻino e kōkua i nā kūlana ulu maikaʻi.

ʻO ke kuleana o kahi pāpale ma ka mālama lauoho

ʻO ke kuleana o kahi pāpale ma ka mālama lauoho
Puna kiʻi:pexels

Palekana mai Friction

Hoʻohana ʻia nā pāpale lauoho ma ke ʻano he pale i ka friction, e pale ana i kāu mau kaula mai ka pōʻino pono ʻole.Paʻi ʻanahiki ke hoʻonāwaliwali i ka lauoho i ka wā lōʻihi, e alakaʻi ana i ka haki ʻana a me nā ʻāpana.Ma ke kau ʻana i ka pāpale, hana ʻoe i kahi pale e hōʻemi i nā hopena ʻino o ka friction ma kou lauoho.

Pehea e poino ai ka lauoho

Hiki mai ke ku'eku'e 'ana i kou lauoho i na wahi 'o'ole'a e like me ka pulupulu uluna a me ka moe moe.Hiki i kēia ʻānai mau ʻana ke wehe i ka ʻili pale o waho o ka lauoho, a hiki i ka haki ʻana a me ka ʻeleʻele.Nā pāpalehāʻawi i kahi ʻili pahee no kou lauoho e lele ai, e hōʻemi ana i ka pōʻino pili i ka friction.

Pōmaikaʻi o ka hoʻohaʻahaʻa ʻana

Me ka liʻiliʻi liʻiliʻi, ʻike kou lauoho i ka liʻiliʻi o ke koʻikoʻi a me ka haʻalulu, e hāpai ana i ka ulu olakino.Ma ka hookomo ana i apāpale lauohoi kāu hana maʻamau i ka pō, ke mālama nei ʻoe i ka pono o kēlā me kēia kaula.Hiki i kēia hana maʻalahi ke hoʻololi nui i ke olakino holoʻokoʻa a me ke ʻano o kou lauoho.

Hoʻopaʻa wai

He mea nui ka mālama ʻana i nā pae wai kūpono no ka hānai ʻana i kou lauoho a kākoʻo i ka ulu ʻana.Nā pāpale lauohohana koʻikoʻi i ka mālama ʻana i ka makū ma o ka hana ʻana i kahi kaiapuni kūpono no ka hydration.

Koʻikoʻi o ka wai no ke ola lauoho

ʻO ka makū ke kī i ka pale ʻana i ka maloʻo a me ka brittleness i kou lauoho.Ke nele ka lauoho i ka makū, lilo ia i mea maʻalahi i ka pōʻino a me ka haki.Ma ka hoʻopaʻa ʻana i ka makū i ke kau ʻana i ka pāpale, kōkua ʻoe e hoʻoikaika i kāu mau kaula mai loko mai.

Pehea e kōkua ai nā Bonnets e mālama i ka makū

Hoʻopaʻa nā bonnets i nā aila kūlohelohe i hana ʻia e kou poʻo, e hōʻoia i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana o kou lauoho i ka pō.Mālama kēia pale pale i ka nalo ʻana o ka makū, mālama i kāu mau kaula i palupalu, ʻoluʻolu, a emi ʻole i ka haki ʻana.

Kāohi i ka Nahaha

ʻO ka haʻihaʻi ʻana o ka lauoho he mea hopohopo maʻamau e hiki ke pale i ka holomua o ka ulu.Nā pāpalehāʻawi i kahi hopena kūpono e hakakā ai i ka haki ʻana a mālama i ka ikaika o kou lauoho.

Nā kumu maʻamau o ka haki ʻana o ka lauoho

ʻO nā kumu e like me ke kāhili nui ʻana, nā pilikia kūlohelohe, a me ka friction e kōkua i ka haki ʻana o ka lauoho.Me ka ʻole o ka pale pono, hiki i kēia mau mea ke hoʻololi i ka paʻa pono o kāu mau kaula.ʻO ke komo ʻana i ka pāpale pale e pale ai i kou lauoho mai kēia mau hopena ʻino.

Pehea e pale ai i ka nahaha

Ma ka pale ʻana i kou lauoho mai nā mea ʻino o waho a me ka hōʻemi ʻana i ke koʻikoʻi o ka friction-induced, kōkua nā pāpale e mālama i ka elasticity a me ke kūpaʻa o kēlā me kēia kaula.Hoʻemi kēia ʻano hana proactive i ka hiki ke haki a hoʻoikaika i ke olakino lauoho holoʻokoʻa.

Nā ʻano o nā pāpale a me ko lākou mau pono

Nā ʻano o nā pāpale a me ko lākou mau pono
Puna kiʻi:pexels

Papa Silika

Na waiwai o ke Silika

  • ʻO ke ʻano maʻalahi a nani hoʻi
  • ʻO nā fiber protein maoli
  • Hiki ke hanu a mālie i ka lauoho

Pono no ka lauoho

  • Hoʻemi i ka ʻāwili a me ka huki ʻana i nā kaula
  • Mālama i ka makū no ka lauoho olakino
  • Hoʻemi i nā ʻāpana a me ka haki

Nā Paʻi Satin

Na waiwai o Satin

  • Silika, mea palupalu
  • Māmā a ʻoluʻolu e ʻaʻahu
  • Paʻa a maʻalahi hoʻi e mālama

Pono no ka lauoho

  • Kāohi i ka pōʻino lauohoi ka wā hiamoe
  • Hoʻemi i ka frizz a me ka static i ka lauoho
  • Hoʻoikaika i ka ulu ʻana o ka lauoho ma ka mālama ʻana i ka wai

Manaʻo Manaʻo a me nā hōʻike

Nā Manaʻo Dermatologists

Scandinavian Biolabs, he loea kaulana i ke kahua o ka mālama lauoho, hoʻomālamalama i ka hopena o nā pāpale i ke olakino lauoho:

"ʻO ka pane pōkole ʻo ia, hiki i nā pāpale ke hoʻoheheʻe i ka lauoho, akā ʻo ka paʻakikī a me ke ʻano o kēia hanana e hilinaʻi ʻiamau kumu.He mea nui ia e hoʻomaopopo i nā hana ma hope o ka hiki ʻana o nā bonnets ke kōkua i ka nalowale o ka lauoho a me nā ʻanuʻu āu e hana ai e hoʻēmi i nā pilikia.

Haʻawina ʻepekema

  • ʻO ka hoʻohana ʻana i ka pāpale i ka pō ʻaʻole ia e hoʻoikaika i ka ulu ʻana o ka lauoho, akā hiki ke kōkua i ka lauoho olakino, ʻo ia hoʻi ke kākoʻo i ke olakino lauoho holoʻokoʻa a paʻa.
  • ʻO nā pāpale satin e kōkua i ka hoʻoikaika ʻana i ka ulu ʻana o ka lauoho ma o ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka haki ʻana a me ka mālama ʻana i kou lauoho i ka moisturized.

Hoike Pilikino

Nā moʻolelo holomua

  • He nui ka poʻe i hōʻike i ka hoʻomaikaʻi nui ʻana i ko lākou olakino lauoho ma hope o ka hoʻokomo ʻana i kahi pāpale siliki a satin paha i kā lākou hana maʻamau.Hōʻike kēia mau moʻolelo kūleʻa i ka hopena maikaʻi o nā hana mālama lauoho kūpono.

Nā ʻike ma mua a ma hope

  • ʻO nā mea hoʻohana i hoʻololi i ka hoʻohana ʻana i ka pāpale ma mua o ka moe ʻana i ʻike i ka emi ʻana o nā ʻāpana ʻāpana a me ka haki.Hōʻike nā hoʻololi i kākau ʻia i nā pono pono o ka pale ʻana i kou lauoho me kahi pāpale maikaʻi.
  • E ʻapo i ka mana hoʻololi o ke komo ʻana i ka pāpale no ka huakaʻi olakino o kou lauoho.
  • E hoʻohui i kahi pāpale i kāu hana maʻamau i ka pōpale i kou mau kaula i ka poinoa nahaha.
  • E ʻike i ka ʻokoʻa kamahaʻo o ka ikaika o kou lauoho a me ka paʻa ʻana o ka makū.
  • ʻO ka ʻike e ala aʻe e ola hou,lauoho hānai mākaukau e lanakilanā pilikia o kēlā me kēia lā.

 


Ka manawa hoʻouna: Iune-20-2024

E hoʻouna i kāu leka iā mākou:

E kākau i kāu leka ma aneʻi a hoʻouna mai iā mākou